Van chronische klacht naar blijvend in je kracht!

Emotioneel gezond zijn creëren

Emotioneel gezond zijn creëren

Emotionele kracht zorgt voor een ontspannen en pijnvrij lichaam.
In het traject Emotioneel gezond zijn creëren ontladen we jouw onverwerkte emoties, zoals boosheid, verdriet en angst. Reset- en MindBody technieken zorgen voor ontspanning waardoor je lichamelijke klachten verdwijnen en wegblijven.

Herken je je hierin?

 • Je hebt al lange tijd pijn in je rug, nek of schouders.
 • Je bent al bij verschillenden therapeuten geweest, maar er is geen duidelijke lichamelijke oorzaak te vinden voor je klachten.
 • Je hebt geen vertrouwen meer in je lichaam. Je vraagt je af of dat ooit nog goed komt.
 • Je bent een doorzetter en legt de lat  voor jezelf hoog. Maar door de pijn kun je niet meer bereiken wat je voor ogen had en dat frustreert je erg.

Wist je dat...

…pijn vaak een verborgen agenda heeft? Ons lichaam kan pijn gebruiken om ons te beschermen tegen emoties die we als bedreigend, onacceptabel of overweldigend ervaren. Dezeonverwerkte emoties en mentale patronen zijn spanningsbronnen, die zich vastzetten in je rug, nek of schouders. En je veel pijn kunnen bezorgen. Je pijnklachten zijn een schreeuw van je lichaam om je duidelijk te maken dat jouw ‘mentale rugzak’ te vol geworden is.

Bedenk eens hoe het voor je zou zijn:

 • Als je je veel bewuster bent van wie je werkelijk bent en welke behoeftes en verlangens je hebt?
 • Als je weet hoe je je mentale rugzak leeg maakt én leeg houdt?
 • Als je rug, nek en schouders weer soepel en zonder pijn bewegen?
 • Als er is niets mis is met je lichaam en je daarop kunt vertrouwen?

Wil je zelf controle hebben en houden over je gedachten en emoties om optimaal en pijnvrij te kunnen leven? Dan past het traject 'Emotioneel gezond zijn creëren' bij jou!

De bouwstenen van het traject Emotioneel gezond zijn creëren

 • Gratis telefonisch adviesgesprek
 • Intake: 2 uur Triggerpoint Resetsessie
 • Reset Dagdeel (4 uur)
 • 2 keer een nazorg- resetsessie van 2 uur per sessie
 • Thuisopdrachten en een boek
 • Persoonlijk handboek ‘Emotioneel gezond zijn creëren’
 • Life Coaching tijdens de duur van het traject
 • Bonus
 • De duur van het traject is 6 tot 8 weken

Dit is het resultaat voor jou!

 • Je beweegt weer soepel en pijnvrij. Je kunt vertrouwen op je lichaam.
 • Je hebt allerlei vaardigheden geleerd zodat je controle hebt bent over je eigen emoties en gedachten.
 • Je hebt rust in je hoofd en kan op een ontspannen manier reageren op de zaken die op je pad komen.

Voel jij hier ook wat voor? Vraag een gratis eerste gesprek aan waarin we bespreken hoe ik jou kan helpen.Pijn of ongemak is een kompas, een signaal van het lichaam dat probeert je iets te vertellen.Als je de bijbehorende les doorhebt of geleerd hebt verdwijnt de pijn.

Zij gingen je voor in het traject Emotioneel gezond zijn creëren

Liesbeth, verzorgende IG (rug-, nek- en schouderklachten)

> Haar doel: Ik wil graag veranderd zien dat ik van mijn pijn in nek en schouders af ben. En ook dat ik me meer bewust ben van mijn eigen ik.
> Haar resultaat, na het traject: Ik heb meer rust in mijn hoofd en kan hierdoor weer lesstof opnemen. De spanning in mijn nek en schouders is minder, hoewel niet alle spanning uit mijn lijf is verdwenen. Ik heb geleerd tegen mijzelf te vergeven en te zeggen dat ik van mezelf houd. Ik accepteer mezelf zoals ik ben.
> Wat vond je speciaal aan het traject?
Wat ik vooral uit jouw programma heb gehaald was het begrip ‘ik ben niet stuk’ en dat ik met de opdracht een brief te schrijven veel emoties en gedachten kon loslaten. Ook de ademhalingsoefeningen hebben daaraan bijgedragen.
> Wat zou je tegen iemand zeggen die met hetzelfde probleem zit?
Ik zou zeker iemand aanraden om naar je toe te gaan. Je bent een prettig mens om mee te praten, je houdt iemand de spiegel voor. De Triggerpoint behandeling zijn prettig om te ondergaan. Ik vond het een stuk minder pijnlijk dan alle andere behandelingen die ik al eerder had gehad. Het hele programma heeft mij er toe aangezet om weggestopte gevoelens en gedachten omhoog te halen en deze een plekje te geven.
Ik wil je nogmaals bedanken dat ik aan dit programma mee mocht doen, het heeft me veel gebracht. Ik weet dat ik er nog niet helemaal ben. Maar ik heb er nú wel vertrouwen in dat dit mij gaat lukken.

Lisette, tekstschrijver (rugklachten)

> Haar doel: Om liefdevol om te gaan met de pijn in mijn lijf en de pijn geheel weg te hebben.
> Haar resultaat, na het traject: Ik ben met andere ogen gaan kijken naar mijn pijn en de overtuigingen die ik daarover heb. Ik heb geleerd deze te accepteren zonder dat zij mijn leven bepalen. Jouw begeleiding heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven, vooral over de boosheid die in mij zat en over de relatie met mijn vader.
> Wat vond je speciaal aan het traject?
Ik ben heel dankbaar voor jouw liefdevolle, compassievolle en sprankelende begeleiding. Ik voelde mij erg op mijn gemak. Heel fijn dat we niet ingingen op de ‘verhalen’ over de pijn en hoe het is ontstaan. Heel prettig om in het moment te kunnen blijven. Ik voelde een goede connectie en voelde me veilig genoeg om mijn emoties te doorvoelen.
> Wat zou iemand aanraden die met hetzelfde probleem zit?
Ga naar Marcel voor een complete aanpak van het probleem. Geen symptoombestrijding, maar aanpak van de wortel én vanuit je eigen kracht.
Dank je wel Marcel voor je betrokken en gedreven begeleiding!!Investering

De investering voor het traject Emotioneel gezond zijn creëren is €1.150, bij betaling in 1 keer.
Je kunt ook in twee of vier termijnen betalen. De kosten bij betaling in twee termijnen zijn €600 per termijn, in totaal €1.200. De kosten bij betaling in vier termijnen zijn €325 per termijn, in totaal €1.300.


Veel gestelde vragen:

Hoe weet ik of Emotioneel gezond zijn creëren het juiste traject voor me is?
Tijdens een eerste (gratis) adviesgesprek bespreken we wat je klachten zijn, waar je tegenaan loopt en waar je naar toe wilt. Samen stemmen we af of Mentaal gezond zijn creëren het juiste traject voor je is, of dat een ander traject beter aansluit.

Waarom zou ik in een traject investeren in plaats van losse behandelingen af te nemen?
Een traject is een totaalpakket, waarin op verschillende niveaus aan jouw pijnklachten wordt gewerkt. Het is zorgvuldig samengesteld om voor jou het beste resultaat te krijgen.

 • Je krijgt ondersteuning op momenten van terugval, waardoor je niet voortijdig opgeeft. Je doet het niet in je eentje!
 • Er is voldoende tijd om onderliggende oorzaken op te sporen en op te lossen.
 • Door coaching en verdieping (boeken, films en thuisopdrachten) ontwikkel je ondersteunende overtuigingen, nieuwe vaardigheden en gedrag zodat je pijnvrij blijft.

Ik heb al geruime tijd last van mijn klachten, gaat dit traject me echt helpen?
Logisch dat je je twijfels hebt als je lang met je klachten rondloopt. We gaan de onderliggende oorzaken aanpakken van je chronische pijnklachten door zowel lichamelijke, emotionele en mentale blokkades op te lossen.
Na vele jaren dit soort klachten behandeld te hebben, kan ik je zeggen dat ruim 85% van de mensen aangeeft dat ze na het traject geen klachten meer ervaren.

Ik denk na over een operatie, kan een operatie me helpen?
De meeste operaties geven op korte termijn verbetering maar zijn geen duurzame oplossing voor de lange termijn. Dit geldt ook voor spuiten! Van spuiten is bekend dat het de weefsels verzwakt.
Als er iets kapot is, zoals een afgescheurde pees of stukjes meniscus die door je knie zweven, dan is het logisch dat je dit chirurgisch laat oplossen.

Wat is de reden dat ik een boek moet lezen?
Pijn heeft vaak een verborgen agenda. Ons lichaam kan pijn en andere klachten gebruiken om ons te beschermen tegen emoties die we als bedreigend, onacceptabel of overweldigend ervaren. Bewustwording over hoe dit beschermingspatroon werkt is dan ook dé sleutel om je pijn en klachten te verlichten. De informatie in die je leest zal je ondersteunen om jouw mind-body connectie te herstellen en om onbegrepen pijnklachten op te lossen.

Wordt dit traject vergoed door mijn zorgverzekeraar?
Neem altijd contact op met je zorgverzekeraar over vergoeding van een van de trajecten. Vergoeding is afhankelijk van je aanvullende verzekering en waar je deze hebt afgesloten. Tip: neem contact op met je werkgever om na te gaan of deze het traject wil betalen. Je werkgever heeft er baat bij dat je fit je werk doet.


Goed om te weten

Het succes van het traject hangt ook af van jouw eigen inzet. Om een blijvend resultaat te behalen wordt er van jou het volgende verwacht:

 • Je bent 100% gemotiveerd. Het is echt belangrijk voor je dat er nu iets aan je klachten gedaan wordt.
 • Je investeert tijd om de benodigde boeken te lezen, films te bekijken en de opdrachten van het traject uit te voeren. Je beheerst het Engels voldoende. Het lezen van een Engels boek is geen probleem.
 • Je zorgt goed voor jezelf door bewust bezig te zijn met eten, voldoende te bewegen, niet te roken en met mate van alcoholische drank te genieten.
  Toelichting: Sigaretten, alcohol en bepaalde medicatie verstoren de capaciteit om emoties te voelen en ze verstoren het zenuwstelsel. Hierdoor kunnen resettechnieken niet of onvoldoende bij je werken.


Meer over: Het traject Acteren vanuit kracht – Het traject Kom in je kracht –  De methodes waarmee gewerkt wordt – Kennismaken en workshops