Van chronische klacht naar blijvend in je kracht!

Methodes

In de praktijk gebruik ik de volgende technieken (of methodes):
– Triggerpoint Fascie Release technieken
– Healing Reset Methode technieken (eigen ontwikkeling)
– MindBody technieken o.a. coaching

Triggerpoint Fascie Release technieken

Triggerpoint Fascie Release technieken bestaan uit recent ontdekte neurologische huid-, spier- en peesreflexen en helende energie. Door gebruik te maken van specifieke en pijnloze druk-, draai-, klop- of mobilisatietechnieken wordt als het ware de handrem ervan af gehaald. De helende energie geeft een verbetering van de energetische doorstroming. De pijnpunt, vaak triggerpoints, wordt gereset, de spier zal zich direct ontspannen en het beweegpatroon is hersteld.

Healing Reset Methode resettechnieken

Met deze door mijzelf ontwikkelde methode zie www.healingresetcompany.nl kun je nagaan of je mogelijk onderliggende verstoringen of blokkades hebt. Ook bevat het een techniek om deze verstoringen of blokkades te ontstoren, te resetten zodat het lichaam weer normaal functioneert.

Klachten kunnen te maken hebben met je verleden; bijvoorbeeld met onverwerkte emoties, of spanningsbronnen in je werk of relatie. Ook kunnen voedingstoffentekorten (waaronder vitaminen of mineralen) een rol spelen. Of we ontdekken dat bepaalde organen zoals de lever of galblaas een verstoring hebben.

Klachten worden opgelost door het celgeheugen als het ware resetten. Dit gebeurt met balans- en ademhalingstechnieken, visualisaties en fascia release technieken. Het lichaam wordt aangeleerd om normaal te reageren op wat voorheen als verstoring werd gezien. Het immuunsysteem leert weer te werken zoals het hoort en de zelfgenezingskracht van het lichaam wordt versterkt en versneld.

MindBody technieken

MindBody technieken helpen om onbewuste en vaak onderdrukte emotionele spanningen of stressvolle gedachtes uit te doven die zich lichamelijk kunnen uiten. Om je deze technieken en onderliggende kennis door te geven lees je boeken en gebruik je een werkboek. Met coaching wordt dit proces in goede banen geleid. Hiermee heb je voor de rest van je leven strategieën tot je beschikking om je stressvolle gedachtes en overtuigingen en onbewuste emotionele bagage te tackelen en om te zetten in ondersteunende gedachten en gedrag.


Wil je blijvend pijnvrij en optimaal kunnen bewegen?Zoek je een totaalaanpak en ben je bereid je hiervoor actief in te zetten?Maak dan nú een einde aan je chronische rug-, nek- en schouderklachten met deze unieke coaching- en resettrajecten!

Emotioneel gezond zijn creëren

Emotionele kracht zorgt voor een ontspannen en pijnvrij lichaam.
In het traject ‘Emotioneel gezond zijn creëren’ ontladen we jouw onverwerkte emoties, zoals boosheid, verdriet en angst. Reset- en MindBody technieken zorgen voor ontspanning waardoor je lichamelijke klachten verdwijnen en wegblijven.

Acteren vanuit kracht

Lichaam en geest in balans om te acteren vanuit je kracht, zonder pijn en vol energie.
Een holistische aanpak van lichaam en geest (brein). Je lichamelijke klachten worden behandeld met resettechnieken. Bewustwording van onderliggende oorzaken van pijn en verandering van gedrag zorgen ervoor dat jij vanuit je kracht kunt acteren, zonder pijn en vol energie.

Kom in je kracht

Een pijnvrij lichaam waarop je kunt vertrouwen.
De focus van ‘Kom in je kracht’ ligt op de fysieke aanpak. Pijnpunten in je lichaam worden behandeld met Triggerpoint resettechnieken. Je lichaam wordt soepeler, pijn verdwijnt en je kunt weer op je lichaam vertrouwen.


Als natuurgeneeskundige is het voor mij vanzelfsprekend om een zo compleet mogelijke aanpak, ook wel holistisch geheten, in mijn trajecten te gebruiken. De beroepsvereniging BATC heeft hiervoor vijf natuurgerichte principes opgesteld.

Vijf natuurgerichte principes
De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie
Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld.

De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

2. Prikkeloverdracht
De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

3. Drainage
In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

4. Voeding
Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche.

Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

5. Levenskunst
Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.