Van chronische klacht naar blijvend in je kracht!

Referenties

Pim (frozen shoulder)"Marcel past triggerpointmassage toe en is daar ook erg goed in. Hij weet lastige knopen goed te vinden en masseert deze vakkundig weg. Hij combineert dit met magnetiseren en dit leidt tot een zeer doeltreffende behandeling. Verder is Marcel erg relaxed en zorgt voor een ontspannen sfeer."

Marcel Heijnes

Triggerpoint Quantum-Touch® coach

Mijn doel is jou van je klachten af te helpen, je weer in je eigen kracht te zetten en weer goed en vrij van pijn te laten bewegen… Verder lezen >>

Judith (lage rugklachten)"Ik vind het belangrijk dat mijn tijd effectief benut wordt. Het is prettig dat de sfeer relaxt is en de behandeling pijnloos, diepgaand én effectief."

Hannie, zelfstandige (linker schouderklachten)

Ik werd door pijn gehinderd in het optimaal gebruik maken van mijn linkerarm. Omhoog brengen van mijn arm en onverwachte bewegingen waren heel pijnlijk. ’s Nachts werd ik wakker van de pijn in mijn arm en schouder. De pijn trok vanuit mijn bovenarm naar de schouder en nek, en ook naar mijn elleboog, pols en soms vingers.

Jij hebt mij door middel van Triggerpoint Resettherapie en cupping van de pijn afgeholpen. Daarnaast kreeg ik ook oefeningen mee voor thuis. Dit alles heeft mij van de pijn afgeholpen en daardoor kan ik weer optimaal gebruikmaken van mijn arm.

Het is nu een aantal weken geleden dat ik de laatste behandeling van je heb gekregen en mijn arm is nog steeds in goede conditie. Zonder deze vier behandelingen had ik met pijnstillers de pijn moeten onderdrukken.

Via een kennis ben ik bij jou terechtgekomen en na telefonisch overleg met jou had ik het gevoel dat jij me kon helpen. En dat is ook gebeurd. Ik ga mensen zeker aanbevelen om contact met je op te nemen. Je bent eerlijk, correct in je manier van handelen en de verwachtingen ten aanzien van de therapie die jij kunt bieden.

Bas, jurist (rechter elleboog- en onderarmklachten)

Voordat ik bij Marcel in de praktijk kwam zaten de spieren in mijn lichaam helemaal vast, vooral de spieren in mijn rug en nek. Door overbelasting heb ik aan de binnenkant van beide armen ter hoogte van mijn elleboog een pijnlijke plek. Vooral mijn rechterarm deed zeer bij bepaalde krachtige bewegingen met mijn onderarm. Graag wilde ik dat het herstelproces van de armblessure versneld zou worden wat ook gebeurd is.

Marcel heeft het gebied rondom de pijnlijke plek in beide armen goed gemasseerd. Hoewel de aanraking van bepaalde punten pijnlijk was, gaf het al snel verlichting doordat spierknopen verdwenen. De behandeling heeft in ieder geval opgeleverd dat ik ervaren heb hoe het voelt om minder spanning in mijn rug en nek te voelen. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn armen zelf kan masseren na een inspannende activiteit. De pijn in de armen is beheersbaar geworden en lijkt langzaam minder te worden.

Marcel heeft me geleerd meer bewust te zijn van mijn lichaam, ernaar te luisteren en meer te voelen dan te denken. Ik ben ervan overtuigd dat het herstelproces zonder deze massages niet zo goed zou zijn verlopen als nu het geval is.

Tijdens een looptraining hoorde ik hem met een ander praten over zijn fysieke klachten. Al snel begreep ik dat hij een ervaren masseur is. De manier waarop hij met hem communiceerde en de rust die hij daarbij uitstraalde, maakte dat ik nieuwsgierig werd naar zijn praktijk. Ik liep met klachten en voor mezelf had ik reeds besloten dat een mogelijke oplossing wellicht in massage lag.

Marcel is een man met een open en vriendelijke uitstraling. Iemand die goed naar je luistert, doorvraagt en met eerlijke adviezen komt. Ik wil afsluiten met de opmerking: Luister naar je lichaam en laat Marcel je daarbij helpen en adviseren.

Suzanne, ondernemer (frozen shoulder)

Ik ben bij Marcel gekomen vanwege aanhoudende schouderklachten aan mijn linkerschouder. Van nature ben ik al een bezig persoon maar na de aankoop van een oude woonboerderij waar sinds de jaren ’70 niets meer aan veranderd was, is er eigenlijk geen moment rust meer. Dat is op zich niet het meest vervelende, wel de enorme belasting van mijn lichaam door het vaak zware werk wat we verrichten om de boerderij te renoveren.

Al deze werkzaamheden, samen met de geringe hoeveelheid rust, hebben er voor gezorgd dat ik een frozen shoulder heb opgebouwd. Dit is een extreem pijnlijke en belemmerende blessure waarbij de beweeglijkheid van mijn linkerschouder ernstig beperkt is geraakt en bovendien bij veel bewegingen zeer pijnlijk is. Ik was al bij de huisarts, fysiotherapeut en chiropractor geweest. Diverse behandelingen, medicatie en zelfs injecties brachten geen verbetering. Ik sliep vaak slecht omdat mijn arm gevoelloos was en ik niet meer op mijn linkerzijde kon slapen.

Op dat moment bood Marcel aan om mijn schouderklachten te gaan behandelen. Al direct na de eerste behandeling was een kleine verbetering merkbaar. Het slapen ging binnen een week al veel beter, de beweeglijkheid nam iets toe en heel belangrijk, de scherpe pijn werd minder.

Tijdens de behandelingen kijkt Marcel niet alleen naar de klacht zelf, maar vooral ook naar de oorzaken of veroorzaker van de klachten. Door allerlei tests te doen probeert Marcel duidelijk te krijgen of er ergens in mijn lichaam tekorten zijn aan stoffen of dat er stoorzenders zijn. Door de uitkomsten van de test aan te pakken naast de min of meer standaardbehandelingen zoals massage, triggerpoint massage en cupping is voor mij een duidelijk merkbaar resultaat behaald. Nu, na ca 4 maanden, is de pijn nagenoeg weg en wordt de beperking van de beweging elke dag een heel klein beetje minder.

De huisarts gaf aan dat het wel 4 jaar kon duren voor ik er helemaal van af zou zijn. Als het herstel zich in dit tempo voortzet verwacht ik dat ik in 1 jaar tot 1½ jaar klachtenvrij ben. Daarmee is de verwachting van de huisarts met zo’n 75% verminderd. Een resultaat waar ik heel erg blij mee ben.

Judy, ondernemer (schouder- en nekklachten)

Marcel heeft met mij met de mindmap gewerkt. Door middel van spiertesten onderzoekt hij op een gestructureerde en doelgerichte manier op welke laag de oorzaak van de klacht zich bevindt en gaat van daaruit behandelen.

Ik heb heel veel vertrouwen in deze aanpak omdat een klacht nooit alleen maar fysiek is maar ook beïnvloed wordt door andere dingen, zoals je energie, je emoties of je omgeving. Deze zijn vaak onbewust en met de mindmap wordt je je dit weer bewust, wat heel verrassend kan zijn. Met deze aanpak richt hij zich daarmee niet alleen op behandelen van de klacht maar op het aanpakken van de oorzaak.

Pim, ZZP’er (frozen shoulder)

In september 2013 liep ik bij de fitness een schouderblessure op. De fysiotherapeut waarschuwde dat het op mijn leeftijd (52) wel een maandje kon duren voordat het overging. Er werd wat gemasseerd en getapet, maar de klachten werden alleen maar erger. Ik kon mijn linkerarm nog net voldoende optillen om de auto te besturen, maar met links de deur open of dicht doen ging echt niet. Een trui uittrekken was ook een hopeloze onderneming. Ik werd doorgestuurd naar de orthopeed die een foto en echo liet maken. Daarop was niet veel bijzonders te zien. Een mogelijke oorzaak zou zijn wat botweefsel dat losgekomen was van het schoudergewricht, en de suggestie was een spuit te zetten met een substantie die dat botweefsel zou oplossen. Bijwerking was dat het goede bot ook aangetast kon worden, en dat terwijl de diagnose niet met zekerheid gesteld kon worden. Deze behandeling heb ik dus maar aan mij voorbij laten gaan.

Ondertussen bleven de klachten onverminderd doorgaan. Ik heb toen voor een acupunctuurbehandeling gekozen, wat op korte termijn pijn verlichtend was en op langere termijn de reikwijdte van mijn arm iets verbeterde. Maar na enkele maanden zat er geen voortgang meer in. Als ik mijn arm langs mijn lijf liet hangen en gestrekt opzij omhoog bewoog, haalde ik niet meer dan 1/3 van de normale reikwijdte.

Toen ben ik bij toeval Marcel tegen het lijf gelopen. Hij herkende de klachten en zou langskomen voor een diagnose/gesprek. Marcel verontschuldigde zich dat in dit geval in plaats van 2 behandelingen misschien wel 4 behandelingen nodig waren. Wat ik vervolgens hard weglachte, want in kon me niet voorstellen dat je in 4 behandelingen klachten wegwerkt die me al een jaar tot last zijn. Een volledig herstel in slechts 4 behandelingen is ook niet gelukt, maar de vaart zat er wel goed in. Na elke behandeling voelde ik merkbaar een verbetering. Om de vooruitgang objectief/meetbaar te maken zette ik elke week een streepje op de muur dat aangaf hoe ver ik omhoog kon reiken met mijn arm. Dat liet een duidelijke vooruitgang zien. Wat in de praktijk natuurlijk ook merkbaar was, allerlei beperkingen vielen weer weg, zodat ik weer normaal kon functioneren.

Na een behandeling of 8 was mijn reikwijdte weer 95%, wat ik zelf wel een spectaculair resultaat vond. Marcel past triggerpointmassage toe en is daar ook erg goed in. Hij weet lastige knopen goed te vinden en masseert deze vakkundig weg. Hij combineert dit met magnetiseren en dit leidt tot een zeer doeltreffende behandeling. Verder is Marcel erg relaxed en zorgt voor een ontspannen sfeer.

Verder heb ik zo nu en dan fiks last van mijn rug. Als het weer eens zo ver is weet Marcel altijd in één behandeling mijn rug tot rust te brengen, wat ik toch ook een klein wonder vind.

Lambèr, directeur basisschool (schouderklachten)

In 2013 kreeg ik in het voorjaar veel last van mijn schouder (slijmbeursontsteking en een scheur in het kapsel). De pijn verhevigde wekelijks. In de zomer kon ik mijn arm nog moeizaam bewegen. Vooral opwaartse bewegingen waren pijnlijk. In de winter konden alleen medicijnen nog zorgen voor enige verlichting. De bijwerkingen bleken echter dusdanig vervelend dat ik hiermee moest stoppen.

In februari 2014 werd ik door een goede kennis gewezen op de behandelingen van Marcel. Onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’ heb ik een viertal behandelingen ondergaan. Marcel beloofde me na de intake dat ik na een aantal behandelingen weer mijn mobiliteit terug zou krijgen en weer deels pijnvrij zou worden. Wie schetst mijn verbazing! Het doel werd bereikt. Binnen twee maanden kon ik weer grotendeels pijnvrij door het leven. Mede dankzij de behandelingen van Marcel kan ik nu (oktober 2014) weer op een redelijke normale manier mijn arm/schouder gebruiken.

Judith, ondernemer (lage rugklachten)

Ik had lage rugklachten, veroorzaakt vanuit mijn SI-gewricht en ik had pijn in alle spieren daar omheen. Mijn doel was (uiteraard) om minder pijn te hebben. Ik heb bij Rug in balans een (pijnloze en ontspannen) fascia-behandeling gekregen. Al tijdens de behandeling leken mijn spieren warmte en energie af te geven, waarna de onderkant van mijn rug pijnlijker leek te worden dan hij al was. Maar uiteindelijk kwam er ontspanning, de pijn verdween en het SI-gewricht werd soepeler. Het effect na vijf behandelingen is dat ik alle bewegingen weer kan maken en de kracht weer kan leveren die ik gewend was. Het had, als ik niet behandeld was, waarschijnlijk vooral veel langer geduurd.

Het grote voordeel van Rug in balans was dat de beschikbare agenda flexibel en comfortabel was; ik kon snel terecht en de duur van de behandeling was ruim, langer dan het schamele halfuurtje bij een fysiotherapeut.

Ik vind het belangrijk dat mijn tijd effectief benut wordt, dus is het prettig als de sfeer relaxt is, maar de behandeling vernieuwend, pijnloos, diepgaand en (blijkbaar) effectief.

Marcel is een prettige, zeer toegankelijke persoonlijkheid, open-minded, met een eerlijke houding en een verfrissende bereidheid om een wederzijdse relatie aan te gaan, in plaats van een behandelaar-patiënt-relatie. Gewoon even contact opnemen als je rugklachten hebt en zo snel mogelijk een afspraak maken!

Ingrid, beleidsmedewerker (rechter heup, bil en been)

Toen ik bij Marcel kwam had ik pijn in mijn rechter heup, bil en achterkant van mijn bovenbeen. Hierdoor werd ik wakker van de pijn en kon ik niet eens rustig wandelen zonder pijn. Ik heb een goede nachtrust nodig en wilde een actieve vakantie vieren.

Marcel heeft me van alle pijn afgeholpen door druk op alle pijnlijke punten te geven. Tevens heeft hij mij geleerd hoe ik die pijn zelf weg kan krijgen. Daarnaast heeft hij zich ingezet om zoveel mogelijk oorzaken van mijn pijn te achterhalen zodat ik daar ook aan kon werken. Nu wordt ik niet meer wakker van de pijn en heb ik die actieve vakantie kunnen vieren.

Marcel bezit veel kennis en is ontzettend betrokken en enthousiast. Marcel bekijkt en behandelt alles (in tegenstelling tot mijn vorige 2 therapeuten). Ik raad iedereen aan om twee behandelingen te ervaren (daarna weet je genoeg).

Stef, tuinman (schouder- en armklachten)

Ik had erg veel last van mijn rechterarm, deze leek niet aan mijn schouder te zitten. Na 2 behandelingen zoveel beter. Zeer prettige manier van behandeling . Je wordt als patiënt volledig op je gemak gesteld zodat, je helemaal ontspannen bent. Er wordt echt naar je klacht gezocht om deze vervolgens goed te behandelen. Door middel van vragen en stukje voor stukje te voelen waar de pijn vandaan komt. Ik kon weer gewoon een snoeischaar gebruiken.

Jacqueline, loopbaancoach (onderrugklachten met kuitkrampen)

Ik ben bij Marcel in behandeling gegaan omdat ik erge rugklachten had. Door triggerpointmassage heeft hij niet alleen mijn rugspieren onderhanden genomen, maar ook mijn kuitspieren. De behandelingen zelf zijn niet zonder pijn, omdat hij de knopen in de spieren opzoekt en daar mee aan de slag gaat, maar nadien voelde ik een enorme ontspanning in mijn spieren.

Doordat Marcel verder kijkt dan alleen de klacht op zich, kwam het ook ter sprake dat ik ‘s-nachts regelmatig kramp in mijn kuitspieren had. Ook overdag liep ik niet ontspannen omdat mijn kuitspieren erg gespannen waren. Marcel heeft mij geadviseerd om magnesium te gaan slikken en sindsdien heb ik geen kramp meer gehad en zijn mijn spieren veel meer ontspannen. Na 2 behandelingen ben ik van mijn pijnklachten af, nu ga ik in de sportschool langzaam mijn spieren weer opbouwen.

Zonder deze behandelingen waren mijn rugklachten waarschijnlijk verergerd, dus ik ben Marcel erg dankbaar dat hij mij geholpen heeft.

Mirjam, zweminstructrice (hielspoor)

Onlangs werd bij mij hielspoor geconstateerd. De dokter zei dat het waarschijnlijk een langdurige kwestie kon worden.

Ik kwam bij Marcel terecht en hij heeft de spierknopen in mijn kuit behandeld zodat afvalstoffen weer afgevoerd worden. En nu, drie weken later, kan ik wel zeggen dat de hielspoor voor 95% beter is.

Marike, tekenlerares (hernia)

Na een aantal maanden rondlopen met rugklachten en uiteindelijk gehoord te hebben dat ik een hernia had, kreeg ik het idee dat daar niet veel aan te doen was behalve de voorgeschreven rust en de wekelijkse fysiotherapiebehandelingen. Erg frustrerend omdat ik absoluut niet het gevoel had dat ik ook maar enigszins vooruit ging in herstel. Tot ik Marcel zag en tegen hem zei “Het is iets wat moet herstellen, jij kunt me niet helpen denk ik?”. Waarop Marcel me uitnodigde voor een behandeling.

Wat ben ik blij dat ik naar hem toe gegaan ben! Natuurlijk moet een hernia herstellen. Het is een lichamelijke klacht, die ook duidelijk te zien was op de MRI-scan. Echter, ik heb een aantal emotioneel zware jaren achter de rug. Marcel heeft me het een en ander uitgelegd over wat dat uiteindelijk voor zowel lichaam als geest kan betekenen. Hierin vond ik niets meer dan logica. Ik geloof dat ik door alle pijn, mijn lichaam niet meer goed aanvoelde. En zelfs denk ik dat, toen ik eenmaal de pijn van die hernia in mijn been ging voelen, mijn been een soort van los en vooral lastig aanhangsel van mijn lichaam werd. Ik sleepte mijn been mee. Zo kwam ik ook bij Marcel binnen. Marcel was eerlijk over waar hij me wel en niet mee zou kunnen helpen.

Na het gesprek volgde de behandeling. Ik moest tijdens de behandeling blijven staan. Iets dat voor mij een onmogelijke opgaaf leek gezien mijn pijn. In het begin voelde ik een soort paniek, omdat ik dacht dat het niet zou gaan. Marcel benadrukte steeds dat ik moest aangeven als het niet vol te houden was, maar gedurende de behandeling zakte de pijn . Ik liep af en toe een stukje en merkte dat mijn been niet meer sleepte.

Tijdens de behandeling raakte hij me nagenoeg niet aan, maar ik voelde precies waar zijn handen waren. Heel warm en het leek zelfs of hij me duwde. Hij probeerde de verbinding tussen mijn lichaam en dat lastige been weer te herstellen. Hij vertelde me steeds wat hij aan het doen was, dat was erg prettig.
Toen ik bij Marcel wegging, hoorde mijn been weer bij mij en ik sleepte er niet meer mee. De hernia was – en is – nog niet over, maar dat is wel het moment geweest dat het herstel is ingezet.

Ad, ZZP’er (onderrug en scheve stand heupen)

De wonderen zijn de wereld nog niet uit! Al jaren tob ik met mijn rug. Behandelingen van allerlei specialisten hebben de klachten niet kunnen wegnemen. Marcel Heijnes heeft me nu 3 keer behandeld met een mix van stevige en gerichte stoelmassage en magnetiseren.

Het magnetiseren is een bijzondere ervaring. Zonder fysiek contact ‘stelt’ hij mijn lichaam in de correcte houding. De spanning verdwijnt. Ik snap het niet, maar het werkt en daar gaat het om. Alweer 5 weken geniet ik van bewegen zonder klachten.

Hilde, DTP’er (onderrugklachten)

Zolang ik me kan herinneren heb ik last van, met name, mijn onderrug. Na een stedentripje had ik wederom erg veel klachten. Met een backpack-vakantie in het vooruitzicht heb ik bij Marcel aangeklopt in de hoop dat hij mijn pijn kon verlichten. Marcel heeft mij een stoelmassage gegeven en daarna gemagnetiseerd. De volgende dag merkte ik al meteen resultaat toen ik naar mijn werk reed en niet meer de neiging had mijn schouders los te draaien. Gedurende mijn vakantie heb ik nauwelijks last gehad van mijn onderrug en ik was hierdoor aangenaam verrast. Na 1 behandeling al resultaat!

Marcel heeft veel verstand van de methodes die hij toepast en is er echt op gericht om te helpen en je klachten te verminderen. Ik kan het iedereen aanbevelen!

Elise, ZZP’er (onderrugklachten)

Tijdens het stoeien met mijn dochter raakte ik uit balans en knakte er iets in mijn rug. Wekenlang had ik een pijnlijke, zeurende plek in mijn onderrug. Ik maakte me zorgen, want ik had vaker een langdurige rugblessure gehad.

Toen Marcel mij behandelde werd de plek heel warm. De dagen erna voelde ik dat de pijn steeds verder naar beneden zakte en… verdween! Ik snap niet precies wat Marcel doet, maar het werkt. Ook bij latere klachten heb ik me aan zijn zorg toevertrouwd. Ik ben een kritisch mens, maar mijn vertrouwen heeft hij!

Macky ( frozen shoulder)

Ik heb ruim drie maanden bij de fysiotherapeut gelopen en de pijn werd na iedere behandeling steeds erger. Maar na twee behandelingen van Marcel ben ik nu pijnvrij en kan ik weer goed op de zij slapen.


Wil je blijvend pijnvrij en optimaal kunnen bewegen?Zoek je een totaalaanpak en ben je bereid je hiervoor actief in te zetten?Maak dan nú een einde aan je chronische rug-, nek- en schouderklachten met deze unieke coaching- en resettrajecten!

Emotioneel gezond zijn creëren

Emotionele kracht zorgt voor een ontspannen en pijnvrij lichaam.
In het traject ‘Emotioneel gezond zijn creëren’ ontladen we jouw onverwerkte emoties, zoals boosheid, verdriet en angst. Reset- en MindBody technieken zorgen voor ontspanning waardoor je lichamelijke klachten verdwijnen en wegblijven.

Acteren vanuit kracht

Lichaam en geest in balans om te acteren vanuit je kracht, zonder pijn en vol energie.
Een holistische aanpak van lichaam en geest (brein). Je lichamelijke klachten worden behandeld met resettechnieken. Bewustwording van onderliggende oorzaken van pijn en verandering van gedrag zorgen ervoor dat jij vanuit je kracht kunt acteren, zonder pijn en vol energie.

Kom in je kracht

Een pijnvrij lichaam waarop je kunt vertrouwen.
De focus van ‘Kom in je kracht’ ligt op de fysieke aanpak. Pijnpunten in je lichaam worden behandeld met Triggerpoint resettechnieken. Je lichaam wordt soepeler, pijn verdwijnt en je kunt weer op je lichaam vertrouwen.