Frozen shoulder symptomen zijn erg vervelend. Bewegen wordt beperkt en is pijnlijk. Bij een frozen schouder ontstaat er een ontsteking in de gewrichtskapsel van de schouder. De ontsteking kan spontaan ontstaan of door een trauma, bijvoorbeeld een ongeluk of val. Klachten ontwikkelen zich geleidelijk en kunnen maanden tot enkele jaren aanhouden.

5 tips om je schouder te ontdooien

TIP 1
Heb vertrouwen! Het is een fase. Er is niets mis met je schouder en je kan niets kapot maken met beweging, hoe scherp de pijn ook is.

TIP 2
Zoek naar verbanden. Wanneer is dit in je leven gekomen? Ben je gevallen of heb je misschien een ongeluk gehad? Wat voor belangrijke stressvolle zaken spelen er of speelden er in de periode dat je frozen shoulder ontstond?

TIP 3
Maak keuzes. Als je teveel zaken op je schouders neemt, wordt dat letterlijk en figuurlijk zwaar. Kies wat belangrijk voor je is, ruim op en verwerk wat je hebt laten liggen.

TIP 4
Eet ontstekingsremmend voedsel.  Bij een frozen shoulder is er sprake van een ontsteking. De juiste voeding kan ondersteunend werken bij de vermindering van je klacht. Google eens op: ‘voedsel dat ontstekingen remt’.

TIP 5
Zoek iemand die je vertrouwt om je schouder(s) op een zachte maar effectieve en duurzame manier los te krijgen. Vaak zijn er allerlei blokkades ontstaan en is de aansturing vanuit het zenuwstelsel verstoord. Als die blokkades opgelost zijn zul je geen pijn en bewegingsklachten meer hebben.

Pak je klacht integraal aan

Ik zie in de praktijk dat er bij schouderklachten, net als bij nek- en rugklachten, vaak meer aan de hand is dan de schouderklacht alleen. De klacht is een spiegel van wat stresscomponenten met je doen. Alleen een oplossing via het lichamelijke vinden zal een tijdelijke verbetering geven. En de kans dat je dan op een andere plek in je lichaam klachten krijgt is zeer goed mogelijk. Pak je echter alle betrokken niveaus aan, mentaal, emotioneel en energetisch, dan is de kans op snel en duurzaam herstel vele malen groter.


Wil je blijvend pijnvrij en optimaal kunnen bewegen?Zoek je een totaalaanpak en ben je bereid je hiervoor actief in te zetten?Maak dan nú een einde aan je chronische rug-, nek- en schouderklachten met deze unieke coaching- en resettrajecten!

Emotioneel gezond zijn creëren

Emotionele kracht zorgt voor een ontspannen en pijnvrij lichaam.
In het traject ‘Emotioneel gezond zijn creëren’ ontladen we jouw onverwerkte emoties, zoals boosheid, verdriet en angst. Reset- en MindBody technieken zorgen voor ontspanning waardoor je lichamelijke klachten verdwijnen en wegblijven.

Acteren vanuit kracht

Lichaam en geest in balans om te acteren vanuit je kracht, zonder pijn en vol energie.
Een holistische aanpak van lichaam en geest (brein). Je lichamelijke klachten worden behandeld met resettechnieken. Bewustwording van onderliggende oorzaken van pijn en verandering van gedrag zorgen ervoor dat jij vanuit je kracht kunt acteren, zonder pijn en vol energie.

Kom in je kracht

Een pijnvrij lichaam waarop je kunt vertrouwen.
De focus van ‘Kom in je kracht’ ligt op de fysieke aanpak. Pijnpunten in je lichaam worden behandeld met Triggerpoint resettechnieken. Je lichaam wordt soepeler, pijn verdwijnt en je kunt weer op je lichaam vertrouwen.